2017/2018 Trionic Produktnyheter

Inför 2017/2018 har Trionic gjort en stor satsning och utvecklat helt nya modeller av Velopeden och nya årsmodeller av Walker 12er och Walker 14er.

New Veloped Frame

Ny Veloped-ram

Trionic har utvecklat en helt ny Veloped-ram. Den nya ramen är svetsad i hydroformade 6061 aluminiumrör, som garanterar dig många, många år av tuff användning.

Hydroformning är en modern teknik av rörformning, där de förformade rören i ett formverktyg sätts under högt tryck med en blandning av vatten/olja. Hydroformning tillåter att rörets tvärsnitt kan variera längs rörets längd, vilket ger ett optimalt förhållande mellan styrka och låg vikt.

Den nya ramen har en 2-lagers pulverlack i silver-metallic och coola dekaler som sätter pricken över i:et.


New Tires from Trionic.

Nya däck - Trionic Primera och Trionic X-Country

I nära samarbete med en välrenommerad cykeldäckstillverkare har Trionic nu utvecklat egna däck som är specifikt designade för våra Velopeder och Walkers.

Trionic Primera Tire

Walker 12er & 14er är nu utrustade med det nya däcket Trionic Primera. Primera har en stomme gjord av en högkvalitativ väv med 60 trådar per kvadrattum (60 TPI), vilken gör däcket starkt, bekvämt och punkteringssäkert.

Däckets luftkammare fungerar som en naturlig fjädring. Det fina mönstret passar asfalt, kullersten och hårda underlag. Trionic Primera har T-Guard punkteringsskydd, "Skin Walls" och reflekterande loggor för ökad säkerhet.

Trionic X-Country Tire

Alla 2017 års Velopeder har det nya toppdäcket Trionic X-Country. Det distinkta mountainbikeliknande mönstret passar skog och mark, grus, snö och också asfalt och kullersten.

Tack vare den flexibla stommen i 60 TPI-väv ger däcket en mycket bra fjädring, låg vikt och bra slitstyrka. Precis som Primera-däcket har X-Country T-Guard punkteringsskydd, "Skin Walls" och reflekterande loggor.


Stainless Steel.

Trionic Flex

En konventionell 4-hjulig rollator fungerar dåligt på ojämn mark, då ett av de fyra hjulen förr eller senare förlorar sin kontakt med underlaget.

För att lösa problemet har Trionic utvecklat den nya lösningen “Flex”, med 4 st. vågfjädrar som integrerats med ramens fästen för det X-formade vikkorset. Trionic Flex ger Walker 12er och Walker 14er en viss torsionsflexibilitet, så att rollatorns 4 hjul bättre behåller sin kontakt med underlaget.


Stainless Steel.

100% rostfritt

Eftersom både Velopeden och Walkern är utomhusprodukter, använder Trionic sedan flera år tillbaka  skruvar, muttrar, brickor, axlar och smådelar i rostfritt stål. Fr.o.m. 2017 har alla Velopeder och Walker 12er & 14er också kullager och snabbkopplingsaxlar i rostfritt.

Stefan Kindberg, Trionics produktutvecklare, förklarar:
-"Ett enda kullager i rostfritt stål kostar nästan 100 kr i butiken, och eftersom Velopeden har 13 st. kullager blir den totala kostnaden betydande. Men eftersom våra Velopeder och Walkers är riktiga outdoor-produkter har vi bestämt oss för att inte spara på något för att erbjuda de absolut bästa produkterna på marknaden.”


Stainless Steel.

2018 års modeller av Velopeden

Alla 2018 års modeller av Velopeden erbjuder dig följande förbättringar:

•    Ny ram av hydroformade och dubbelförstärkta 6061-T6 aluminiumrör.
•    Nya Trionic X-Country lättviktsdäck med punkteringsskydd, 60 TPI-stomme, “skin walls” och reflekterande loggor.
•    Nya CST innerslangar som behåller trycket betydligt längre.
•    Totalt 13 st. kullager i rostfritt stål.
•    Snabbkopplingsaxlar i 100% rostfritt stål (3 st.).
•    Ny hjulupphängning för klätterhjulet med alla huvuddelar i höggradig 6061-T6 aluminium.


Stainless Steel.

2018 års modeller av Walker 12er & 14er

2017 års modeller av Walker 12er & 14er erbjuder dig följande förbättringar:

•    Lägre vikt: Walker 12er -0,5 kg / Walker 14er -0,8 kg
•    Nya Trionic Primera lättviktsdäck med punkteringsskydd, 60 TPI-stomme, “skin walls” och reflekterande loggor.
•    Nya CST innerslangar som behåller trycket betydligt längre.
•    Totalt 8 st. kullager i rostfritt stål.
•    Nya snabbkopplingsaxlar för bakhjulen i 100% rostfritt stål.
•    Nya snabbkopplingar för framhjulen som är enklare att öppna/låsa.


Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.
Kundservice