'

Hjulstorleken spelar roll

En rollators köregenskaper är helt beroende av storleken på hjulen. Ju större hjul desto lättare är det att ta sig över hinder och ojämn mark. Även körkomforten ökar med hjulstorleken. Det är helt enkelt så att ett större hjul presterar bättre än ett litet, särskilt utomhus.

Ett hjuls kapacitet

Den maximala hinderhöjd ett hjul av en given storlek klarar motsvaras av ca. 15% av hjulets ytterdiameter. Vanliga rollatorer har oftast bara 8"/20 cm små hjul som bara klarar 3 cm höga hinder (kräver mycket kraft). I det högra diagrammet kan du se den maximala hinderhöjden som hjul av storlekarna 8", 12" och 14" klarar vid påskjutande kraft.

12" & 14" stora hjul som standard

Velopederna har alla 12"/31 cm och 14"/36 cm stora fram- och bakhjul som standard. I jämförelse med konventionella rollatorer, klarar Velopeden tack vare sina större hjul grus, trottoarkanter, kullersten, stenar, rötter och skogsstigar både enklare och med högre komfort.

Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.
Kundservice