Justerbar greppvinkel

Tack vare att Ergon-handtagens vinkel är justerbar hittar du din ideala handposition för att avlasta dina handleder maximalt.

Genom Ergon-handtagets ”ving-konstruktion” ges fullt stöd för handen och handleden hamnar automatiskt i en ergonomiskt idealisk position (vänstra bilden nedan).
Responsive image

Varför får jag ont i händerna?

Händerna tar upp en stor del av belastningen från överkroppen via rollatorns handtag. Därför utsätts händerna för ett konstant och högt tryck som lätt irriterar nerverna.

Vad som gör saken ännu värre, är att många rollatoranvändare böjer handleden alltför mycket. Det resulterar i förlorad känsel, domningar och obehag i lill- och ringfingret. I extrema fall kan även samtliga fingrars greppfunktion påverkas negativt.

Trionic: Ergon GP1 handtag som standard

Ergon GP1 – originalet bland ergonomiska handtag! Som världsledaren för funktion, material och yrkesskicklighet förhindrar GP-serien domnande fingrar, smärtande händer och underarmar.

Det unikt utformade handtaget är tillverkat i en 100% tysk, TÜV-certifierad gummiblandning av renaste kvalitet – med vit mineralolja av medicinsk grad för ökad flexibilitet och livslängd.

Handtagsval

Trionic erbjuder två versioner av Ergon-handtagen, GP1 i gummi och GP1 BioKork, som båda är tillgängliga i två storlekar, S och L.

Välj rätt handtagsstorlek

Eftersom vi alla har olika stora händer, erbjuder Trionic dig Ergon-handtagen i två storlekar – Small som motsvarar handskstorlek 6.5-8.5, och Large som motsvarar handskstorlek 8.5-12.0. Skillnaden ligger i handtagens ytterdiameter. En större hand kan bättre greppa ett större handtag, och en mindre hand behöver ett mindre handtag för att kunna greppa det. Men naturligtvis spelar också personliga preferenser en roll när det gäller valet av handtagsstorlek.

Responsive image

Storlek S: 6.5-8.5

Storlek L: 8.5-12.0

Ergon GP1 Awards

Ergon – tysk innovation

Ergon – synonymt med flit, karaktär, entusiasm, precision, passion och pålitlighet.
Ergon förfogar över ett stort tyskt nätverk av specialister när det gäller material, forskning, produktion och testning.

Designvinnare

Med sina GP1-handtag har Ergon vunnit flera designtävlingar och fått ett flertal utmärkelser för god ergonomi.

Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.
Kundservice