'

Varför denna krumma kroppshållning?

Många rollatoranvändare går med krökt rygg, vilket naturligtvis är tröttsamt och ergonomiskt ofördelaktigt. Delvis beror detta på att sitsen på vanliga rollatorer är placerad för nära benen, och det finns inte tillräckligt med benfrihet när man promenerar. Därför måste man gå längre bakom rollatorn, och den krumma kroppshållningen kommer mer eller mindre automatiskt.

Upprätt gång

Sitsen på Velopeden kan skjutas framåt så att du får rejält med benutrymme när du promenerar. Det betyder att du kan gå mer inne i ramen och närmare handtagen, vilket automatiskt ger dig en mer upprätt och ergonomiskt korrekt kroppshållning.

Det är också mycket viktigt att du ställer in rätt handtagshöjd, och Velopedens handtag är förstås justerbara i höjd. När du står med rak rygg, med skorna på, och med armarna hängande avslappnat längs med kroppen (med armbågen lätt böjd), ställ in handtagen på samma höjd som dina handleder. Men handtagen på handledshöjd kan du gå mer avslappnat utan att behöva lyfta axlarna.

Ergonomisk greppbåge

Velopedens U-formade greppbåge erbjuder flera olika greppositioner, och på längre promenader kan du växla handposition för att avlasta dina leder. Greppbågen kan justeras steglöst för att exakt passa din kroppslängd. När du sitter fungerar greppbågen som ryggstöd.

Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.
Kundservice