Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.

Trionic Veloped

— ditt moderna alternativ till en rollator

Om du har en aktiv livsstil, då är en Veloped ditt perfekta val av gånghjälpmedel. Med sin innovativa och prisbelönta design är Velopeden världsledande när det gäller gångstöd för utomhusbruk.


True all-terrain machine.

Vad är en Veloped?

Velopeden är en svensk uppfinning som har utvecklats på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. Mer än 25 års erfarenhet från cykelsporten ligger bakom utvecklingsarbetet. Den erbjuder förstklassigt stöd och oslagbar komfort när du promenerar, vandrar eller motionerar utomhus.

Velopeden är testad och fullt godkänd som ”rollator” men dess design och funktion skiljer sig åt från konventionella rollatorer. Genom sin unika design främjar Velopeden fysisk aktivitet och ett rikt friluftsliv. Den är utformad med stort fokus på promenader och den är den första verkligt terränggående "rollatorn" i världen. När du går på ojämna underlag som kullersten och grus, och framförallt i skog och natur, är Velopeden tveklöst bättre än alla konventionella rollatorer.

Veloped:

 1. Hjulförsett fordon som skjuts fram när man går.
 2. Besläktad med “Swiftwalker”, uppfunnen av Karl von Drais 1817 och allmänt erkänd som den första cykeln.
 3. Adjektiv för att vara “snabbfotad”.

[veloped: Latin velox, velo-  =  snabb; see eng. velocity  +  Latin pes, ped-  =  fot; see -ped.]


True all-terrain machine.

Håll dig fysiskt aktiv

Att promenera med en Veloped är ett enkelt och roligt sätt att hålla sig fysiskt aktiv, oavsett av ålder och fysisk kapacitet. Du klarar lättare dina vardagsaktiviteter, du kan förbättra din kondition, bränna lite extra kalorier och njuta av naturen.

Genom att använda en Veloped gör du snabbt framsteg på din väg mot ett hälsosammare och längre liv, och den är ditt perfekta val om du behöver stöd när du är ute och promenerar, vandrar eller springer.

Velopeden har också en positiv påverkan på din hälsa. Skonsam motion som att promenera hjälper till att undvika både sjukdom och för tidigt åldrande. Genom att promenera 30 minuter varje dag upfyller du läkares rekommendationer för daglig fysisk aktivitet.Riktigt terrängående

Velopeden är faktiskt den enda riktigt terränggående "rollatorn" i världen.

Titta på vidon och du kan se hur enkelt och smidigt Velopeden klarar ojämn mark, stenar, rötter, trottoarkanter, grus och kullersten!


True all-terrain machine.

Njut av naturen

Genom sin unika design främjar Velopeden både rörelse och utomhusaktiviteter.

Den erbjuder dig bättre tillgänglighet till olika utomhusmiljöer och den gör det möjligt att genomföra fysiska aktiviteter som är omöjliga med en vanlig rollator.

Velopeden är designad med själva gåendet i fokus, och den är faktiskt den enda terränggående "rollatorn" i världen.

Om du vill promenera i skog och mark så slår Velopeden vilken rollator som helst, varje gång.


True all-terrain machine.

Rusa genom stan

Stadsmiljön är ju inte precis något dansgolv utan istället full av trottoarkanter, kullersten, hål och fysiska hinder.

Velopeden erbjuder dig stora fördelar också i stan, och den är inte enbart lämpad för skog och mark.

Tack vare klätterhjulet och de luftfyllda däcken kan du susa genom stan både snabbare och med bättre komfort.

Och att du samtidigt ser cool och modern ut gör ju inget, eller hur? Velopeden har belönats med första pris i designtävlingen ”Aluminium Design”, arrangerad av Sveriges aluminiumindustri.


True all-terrain machine.

Trionic Klätterhjul — Patent

Att ta sig över hinder som trottoarkanter, rötter och stenar är ett vanligt problem för rollatoranvändare. Om hindret är högre än 2-4 cm (beroende på hjulstorleken) måste rollatorn lyftas för att användaren ska kunna passera. Och om användaren tvingas lyfta rollatorn eller på annat sätt manövrera sig över hindret har rollatorn helt förlorat sin huvudfunktion: att ge stöd.

Velopeden är försedd med Trionics patenterade klätterhjul som avsevärt förbättrar din förmåga att ta dig över olika typer av hinder när du promenerar utomhus. Genom att fördela vikten på två hjul som är förskjutna i färdriktningen delas klättermomentet upp i två steg.

Klätterförmågen ökas ytterligare genom en vinklad länkarm som omvandlar din påskjutande kraft till lyftande kraft. Det här ger Velopeden den unika förmågan att kunna klättra över 13 cm höga hinder som till exempel trottoarkanter eller stenar. För att passera ett lägre hinder, som en nedsänkt trottoarkant vid ett övergångsställe, krävs bara en bråkdel av den påskjutande kraften som krävs för ett ensamt hjul. Velopederna med 14-tumshjul tar sig över sådana hinder utan att du ens märker det.

Den rörliga länkarmen har även en fjädrande funktion. På ojämnt underlag arbetar den konstant och sväljer då ojämnheter. Fjädringen förvandlar en skogspromenad med en Veloped till ett rent nöje.


True all-terrain machine.

3-hjulig design = Terrängående

På Trionic upphör vi aldrig att förvånas, eftersom många rollatortillverkare marknadsför sina rollatorer som terränggående. Den marknadsföringen har ingenting med den faktiska sanningen att göra. Det räcker helt enkelt inte med något större hjul och/eller något mjukare däck för att göra en rollator terränggående.

För att erbjuda terränggående köregenskaper krävs en helt annan konstruktion, och fördelen med en 3-hjuling är att den ger permanent markkontakt där det är riktigt stökigt.

Velopedens 3-hjuliga design, det klättrande hjulet och de bekväma luftdäcken ger tillsammans en helt ny gångupplevelse. Den klättrar med lätthet över trottoarkanter, rötter och andra hinder. Gatsten, grus, gräs, snö och skogsstigar blir plötsligt ett rent nöje istället för en skumpig, obehaglig eller rent av omöjlig upplevelse.

För att bekräfta påståendet ovan: Titta gärna på dem moderna och terränggående baby jogger-vagnarna. De är allihop, utan undantag, 3-hjulingar. Bara en 3-hjuling, med 3 stödpunkter, erbjuder permanent markkontakt och riktigt terränggående köregenskaper på ojämn mark.


True all-terrain machine.

Luftfyllda däck

Konventionella rollatorer har stenhårda massivdäck som erbjuder hemskt dålig komfort när du går på kullersten, grus och ojämn mark. Många rollatoranvändare måste dagligen plåga sig bara för att ta sig till mataffären, och användandet av en rollator förorsakar ofta svåra smärtor i händer, armbågar och axlar.

Alla Velopeder är utrustade med luftdäck. Det finns många fördelar med luftfyllda däck, och de ger dig en mycket mjukare gång och en fantastisk körkomfort. Eftersom luftdäck inte skapar vibrationer som solida däck gör, minimeras risken att du får ont i händer, armbågar och axlar när du promenerar på ojämnt underlag.

Trionic erbjuder dig olika typer av luftdäck, och du kan välja rätt däck för din Veloped utifrån dina behov och den terräng du kommer att promenera i. Du kan välja bland olika luftdäck från kvalitetstillverkarna Schwalbe, Continental, Innova och Diamond.


True all-terrain machine.

Större hjul

Hjulstorleken spelar en stor roll!

En rollators köregenskaper är helt beroende av storleken på hjulen. Ju större hjul desto lättare är det att ta sig över hinder och ojämn mark. Även körkomforten ökar med hjulstorleken. Det är helt enkelt så att ett större hjul presterar bättre än ett litet, särskilt utomhus.

Vanliga rollatorer har oftast bara 8"/20 cm små hjul som bara klarar 3 cm höga hinder (kräver mycket kraft).

Velopederna har alla 12"/31 cm och 14"/36 cm stora fram- och bakhjul som standard.

I jämförelse med konventionella rollatorer med små hjul, klarar Velopeden tack vare sina större hjul grus, trottoarkanter, kullersten, stenar, rötter och skogsstigar både enklare och med högre komfort.


True all-terrain machine.

Ytterligare egenskaper

Velopeden erbjuder dig följande funktioner och egenskaper:

 • Steglös höjdjustering av handtagen.
 • Hopfällbar ram och avtagbara hjul med snabbkopplingsaxlar.
 • Skjutbar sits för ökat benutrymme när du promenerar.
 • ATB — All-Terräng-Bromsar för en optimal säkerhet.
 • U-formad greppbåge som erbjuder flera greppmöjligheter.
 • Korg med dragkedjeficka.
 • Färd- och parkeringsbroms.
 • Grepp som är vinkeljusterbara för en optimal handposition.

Visa alla funktioner & egenskaper »Välj mellan 5 Veloped-modeller

Beroende på dina favoritaktiviteter och önskemål finns det alltid en Veloped-modell som passar just dig.


True all-terrain machine.

Veloped Sport

För motion och träning

Veloped Sport är ditt trogna stöd när du ger dig på världens mest underskattade träningsform – att promenera. Att motionspromenera kan vara det närmaste du kommer den perfekta träningen och det är ett ypperligt sätt gå ner i vikt och komma i form.

Intensitetsnivån när du promenerar är optimal för att förbättra din hälsa samtidigt som du får en hög fettförbränning. Om ditt mål är att gå ner i vikt och förbättra din kondition i jämn takt är motionsgång ett mycket bra val. Du kan träna lite längre för varje gång och du kommer att uppleva att du du gör framsteg snabbare när du jobbar mot ett personligt mål. För att maximera dina hälso- och fettförbränningseffekter när du tränar är en puls på 55-70% av din maxpuls att rekommendera.

Veloped Sport erbjuder dig komfort, stöd och trygghet när du motionerar. Den tar upp stötar och minskar avsevärt de påfrestningar på kroppen som kan orsakas av motionsgång.

Den har samma fördelar som en mountainbike har för cyklister och du kan styra kosan mot grönområden, gångstigar, elljusspår och skogen. Nu kan du helt och fullt njuta av motionsgång; du kan känna dig trygg och fri att gå vart du vill.

Veloped Sport är testad och fullt godkänd enligt den europeiska standarden för rollatorer (ISO-11199). Den är också CE-märkt.

Visa alla Veloped Sport-modeller  »True all-terrain machine.

Veloped Tour

Ger dig vardaglig komfort och frihet

Med Veloped Tour upplever du komfort och funktionalitet varje dag. Den är mycket väl lämpad för att ta en promenad i parken, för shopping och för sightseeing.

I den rymliga korgen får du plats med dina matvaror och att promenera hem från mataffären är ett rent nöje tack vare det klättrande framhjulet och de luftfyllda däcken.

För att du ska få bästa möjliga sittkomfort har djupet på sitsen utökats till 30 cm. Den djupare sitsen ger tillsammans med styva plastinlägg ordentligt stöd för benen.

Färgvalet är mörkt och elegant med silverränder och kontrasterande röda små detaljer. Ränderna är tillverkade av reflekterande tyg från 3M Scotchlite och ger ökad säkerhet i trafiken när du promenerar i mörkret.

Din Veloped Tour levereras med ett praktiskt regnskydd till korgen och sitsen. Regnskyddet har tvåfärgad design där du väljer silver eller svart beroende på vilken sida du vänder utåt.

Veloped Tour är testad och fullt godkänd enligt den europeiska standarden för rollatorer (ISO-11199). Den är också CE-märkt.

Visa alla Veloped Tour-modeller »


True all-terrain machine.

Veloped Trek

Utrustad för vandring och resor

Packa med din Veloped Trek och ge dig ut på spännande äventyr.

Du har en mängd olika alternativ att bära med dig alla dina prylar när du ger dig ut för att utforska världen. Ryggsäcken och den mångsidiga väskan till sitsen gör Veloped Trek till den perfekta följeslagaren på vandringen, campingturen och semesterresan.

Väskan som du fäster på sitsen med tryckknappar fälls enkelt framåt när du vill sitta ner och ta en paus. Den har tre separata innerfack med gott om plats för karta, kamera och andra värdesaker, samt en vattenflaska eller termos. I ytterfickan med dragkedja och i de två nätfickorna får du plats med dina småsaker och i gummisnodden på ovansidan kan du fästa en hel del annat. Väskan kan även bäras över axeln eftersom den har en avtagbar vadderad axelrem.

Ryggsäcken passar perfekt i korgen och med fullängdsdragkedjan kommer du enkelt åt det stora facket. Axelremmarna kan stoppas undan i ett separat fack. Din mobil ryms i det lilla facket med dragkedja och det finns ännu en ficka till dina hörlurar. Dessutom har väskan ett ytterfack med dragkedja och två nätfickor på utsidan som rymmer vattenflaskor.

Sitsen, korgen, ryggsäcken och väskan till sitsen är tillverkade av tålig, vattenavvisande 600D polyester med reflekterande passpoaler för ökad säkerhet när du promenerar i trafiken på kvällen.

Veloped Trek är testad och fullt godkänd enligt den europeiska standarden för rollatorer (ISO-11199). Den är också CE-märkt.

Visa alla Veloped Trek-modeller »


True all-terrain machine.

Veloped Golf

Den nya golfvagnen

Håll igång spelet och gör dig själv en tjänst genom att gå hela banan istället för att åka golfbil.

Med Veloped Golf klarar du att spela alla 18 hål och får en rejäl dos motion på samma gång.

Med klätterhjulets alla fördelar – fjädringen, trehjulingsdesignen och de luftfyllda hjulen – finner sig Veloped Golf väl tillrätta på golfbanan.

Veloped Golf har två golfbagar som sitter fast på ramen. Bagarna rymmer ett helt set om 14 golfklubbor och de kan antingen stängas eller vara öppna beroende på hur du föredrar att ha dina klubbor. I korgen kan du förvara din
vattenflaska, extra kläder och mycket annat du kan behöva på fairway.

Veloped Golf är testad och fullt godkänd enligt den europeiska standarden för rollatorer (ISO-11199). Den är också CE-märkt.

 Visa alla Veloped Golf-modeller »


True all-terrain machine.

Veloped Jakt

För jägare

Veloped Jakt blir din trogna följeslagare på jakten.

Med sin suveräna terrängkapacitet och det klättrande framhjulet tar du dig enkelt över rötter, grus, sten och lera på väg till passet. Fjädringen, de luftfyllda däcken och trehjulingsdesignen ger oslagbar komfort och konsekvent markkontakt.

Även om du är en van jägare kan skogen vara en stor utmaning om du lider av knäproblem, ryggvärk, försvagade leder, övervikt eller åldersrelaterade åkommor. Många jaktområden är svårtillgängliga och du måste gå längs grusvägar och stigar för att ta dig dit. Ett riktigt ”jägarhjälpmedel” måste prestera bra i riktigt tuff terräng. Vanliga gånghjälpmedel och rollatorer är inte gjorda för att användas på det här sättet, men det är Veloped Jakt.

Gevärsväskan som du fäster på ramen skonar ryggen och på sitsen kan du slå dig ner i väntan på ditt byte.

Veloped Jakt är testad och fullt godkänd enligt den europeiska standarden för rollatorer (ISO-11199). Den är också CE-märkt.

Visa alla Veloped Jakt-modeller »