Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.

Veloped — Egenskaper & Funktioner

Enjoy the Outdoors

Luftdäck. Oslagbar Komfort.

Konventionella rollatorer har stenhårda massivdäck som erbjuder hemskt dålig komfort när du går på kullersten, grus och ojämn mark. Användandet av en konventionell rollator förorsakar ofta svåra smärtor i händer, armbågar och axlar.

Velopeden är utrustad med luftfyllda däck som ger dig en mjukare gång och oslagbar komfort. Eftersom de inte orsakar vibrationer som hårda massivdäck gör, undviker du onödiga smärtor i dina händer, armbågar och axlar.

Mer om luftdäcken »

Enjoy the Outdoors

Terrånggående.
Njut av Naturen.

En konventionell 4-hjulig rollator är inte terränggående. På ojämn mark förlorar förr eller senare ett av de fyra hjulen sin kontakt med marken, och rollatorn börjar tippa eller stannar abrupt.

Tack vare dess 3-hjuliga design, klätterhjulet och de markant större hjulen, är Velopeden den enda riktigt terränggående "rollatorn" i världen. När det handlar om att promenera och vandra i naturen, så slår Velopeden vilken rollator som helst, varje gång.

Video »

The Wheel Size Matters

Trionic Klätterhjul. Övervinn Alla Hinder.

Att ta sig över hinder som trottoarkanter, rötter och stenar är ett vanligt problem för rollatoranvändare. Om hindret är högre än 2-4 cm (beroende på hjulstorleken) måste rollatorn lyftas för att användaren ska kunna passera.

Med Trionics unika och patenterade klätterhjul övervinner du enkelt trottoarkanter, stenar och rötter utan att behöva lyfta Velopeden. Klätterhjulet klara ända upp till 13/15 cm* höga hinder (*12"/14").

Video »


Skjutbar Sits. Upprätt Kroppshållning.

Många rollatoranvändare går med krökt rygg, vilket naturligtvis är tröttsamt och ergonomiskt ofördelaktigt. Delvis beror detta på att sitsen på vanliga rollatorer är placerad för nära benen, och det finns inte tillräckligt med benfrihet när man promenerar. Därför måste man gå längre bakom rollatorn, och den krumma kroppshållningen kommer mer eller mindre automatiskt.

När du skjuter fram sitsen på din Veloped får du rejält med benutrymme när du promenerar. Det betyder att du kan gå mer inne i ramen och närmare handtagen, vilket automatiskt ger dig en mer upprätt och ergonomiskt korrekt kroppshållning.

Den U-formade och ergonomiska greppbågen erbjuder flera olika greppositioner och när du sitter fungerar den som ryggstöd. Greppbågen kan justeras steglöst för att exakt passa din kroppslängd.

Ergonomiska fördelar »

Slide the seat forward

The Wheel Size Matters

12" eller 14" Stora Hjul. Prestanda är Allt.

Ett större hjul presterar helt enkelt bättre än ett litet, speciellt utomhus. Med Velopedens 12"/31 cm eller 14"/36 cm stora hjul tar du dig lättare över hinder och ojämn mark. Även körkomforten ökar med ett större hjul.

Varför stora hjul? »

Foldable Frame for Narrow Passages

Hopfällbar. Enkel Förvaring.

Med ett enkelt tryck på teleskopstagets knapp kan du enkelt och snabbt fälla ihop Velopeden. När den är ihopfälld halvvägs rullar den fortfarande, och du kan enkelt komma igenom smala passager.

Hopfällning »

All Terrain Brakes

All-Terrain Bromsar. Säkerheten Först.

Tack vare Trionics ATB navbromssystem kan du alltid lita på att bromsarna fungerar optimalt, oavsett om du går i strålande sol, hällande regn eller djup snö. Bromsarna är fullt skyddade mot smuts, vatten och snö.

Optimal säkerhet »


5 Veloped-Modeller. Olika Sitsar, Korgar & Väskor.

Trionic erbjuder dig 5 olika Veloped-modeller, som har olika textilutrustning och som lämpar sig för olika aktiviteter:

  • Veloped Sport — för motion & träning
  • Veloped Tour — perfekt för vardagliga aktiviteter
  • Veloped Trek — för vandring & resor
  • Veloped Golf — för golfbanan
  • Veloped Jakt — den nya jaktvagnen

Klicka på knapparna nedan för att se de olika modellerna!

Veloped Sport » Veloped Tour » Veloped Trek » Veloped Golf » Veloped Jakt »

Trionic Brake Level

Detachable wheels

Avtagbara Hjul.
Enkel Transport.

Velopeden har avtagbara hjul med knappförsedda snabbkopplingsaxlar, och du kan enkelt och snabbt ta av hjulen för att minska transportvikten och måtten.

Packa i bilen »

Detachable wheels

Ergon GP1 Handtag.
Perfekta för Dina Händer.

Ergon GP1-handtagen ger dig ett mycket komfortabelt grepp. De är ergonomiska och fördelar trycket på ett bra sätt. Handtagsvinkeln är inställbar, och handtagen erbjuds i storlekarna S & L.

Designvinnande handtag »

Trionic Brake Level

Trionic Bromshandtag. Ingen Plast.

Trionics bromshandtag i helaluminium ger dig en solid kvalitetskänsla. Du låser parkeringsbromsen på ett enkelt sätt, och parkeringshandtaget erbjuder dig tre olika sätt att låsa parkeringsbromsen. 

Färd- & parkeringsbroms »


Nya 2017/2018 års Veloped-Modeller

För 2017/2018 har Trionic utvecklat helt nya modeller av Velopeden, med ännu fler unika egenskaper. De nya modellerna är lättare och erbjuder bättre prestanda.

Upgrade your grips

Ny Veloped-Ram.
Starkare, Coolare, Bättre.

För 2017/2018 har Trionic utvecklat en helt ny Veloped-ram. Ramen är svetsad i unika hydroformade aluminiumrör som garanterar Dig många, många år av tufft användande. 2-lagers pulverlack och coola dekaler sätter pricken över i-et.

Alla 2017/2018 års produktnyheter »

Upgrade your grips

100% Rostfritt.
Äkta Utomhuskvalitet.

Sen flera år tillbaka använder Trionic skruvar, muttrar, brickor, axlar och smådelar i rostfritt stål.

De nya Veloped-modellerna har också kullager och snabbkopplingsaxlar i rostfritt.

Alla 2017/2018 års produktnyheter »

Upgrade your grips

Trionic X-Country Däck.
Lättare, Bekvämare, Snabbare.

Punkteringsskydd, "skin walls", reflekterande loggor och en stomme i en högkvalitativ 60 TPI-väv som gör däcket lätt och starkt. Velopedens nya Trionic X-Country-däck ger Dig lägre vikt, högre komfort och ett bättre grepp.

Alla 2017/2018 års produktnyheter »


Optimiera Din Veloped

Vi är alla olika och vi har olika önskemål och behov. När du beställer kan du välja mellan olika däck, slangar och handtag för att anpassa din Veloped utifrån dina behov och preferenser.

Upgrade your grips

Handtagsval.
Passar som en Handske.

Optimera din ”cockpit” genom olika handtagsval. Ergon-handtagen finns i två olika material, gummi och BioKork, och i två storlekar, S och L.

Handtagsval »

Upgrade the tires

Däcksval.
Däck efter Terräng.

Du kan välja mellan olika däck, som passar olika underlag och terräng, allt beroende på var du kommer att använda din Veloped.

Däcksval »

Upgrade the tires

Slangval.
Luftfjädring.

En luftslang ger dig en enkel men effektiv fjädring. Du kan välja mellan två olika slangar, av märkena CST eller Schwalbe.

Slangval »