Trionic Veloped

alternativet till rollator

Vad är en Veloped? Trionic Veloped är en mycket smart svensk uppfinning som bäst kan beskrivas som en ”gångtrehjuling”. Den har testats och är helt godkänd som ”rollator” men dess design och funktion skiljer sig åt från konventionella rollatorer.

Välj modell att visa:

Veloped Sport

Veloped Tour

Veloped Trek

Veloped – Alternativet till rollator

Genom sin unika design främjar Velopeden fysisk aktivitet och ett rikt friluftsliv. Den är utformad med stort fokus på promenader och det är den första verkligt terränggående rollatorn i världen.

När du går i ojämn terräng är Velopeden tveklöst bättre än alla konventionella rollatorer.

Our customers rate the Veloped as "EXCELLENT"!

Veloped – Alternativet till rollator

Ett äkta terränggående fordon.

Trehjulig design. Ett äkta terränggående fordon.

Trionic Velopeds trehjuliga design resulterar i permanent markkontakt på alla ojämna ytor. Precis som en trehjulig joggingbarnvagn med stora hjul är Velopeden ett äkta terränggående fordon.


Designad helt i aluminium. TIG-svetsad och värmebehandlad.

Velopedens ram är tillverkad helt i aluminium och har inga plastdetaljer överhuvudtaget. För att hålla nere vikten och samtidigt få bästa vridstyvhet är ramen tillverkad av maskinbearbetad, TIG-svetsad och värmebehandlad 6061-T6-aluminium. Viktiga delar som gaffeln och länkarmen på klätterhjulet, greppbågen och vikstaget är alla gjorda i höggradig aluminium.


Ihopfällning/ transport. Passera trånga passager.

Med ett snabbt tryck på knappen på teleskopstaget kan du enkelt fälla samman din Veloped för att komma igenom trånga passager. För att fälla ihop den för transport eller förvaring trycker du som steg två på den andra knappen på teleskopstaget och fäller ihop ramen helt och hållet. Du kan också skjuta ner greppbågen i bottenläget och plocka av hjulen med hjälp av snabbkopplingarna för att minska vikt och storlek vid transporter.


Hjuljustering. Överlägsen manövrerings-förmåga.

Det klättrande framhjulet på din Veloped kan justeras för olika förhållanden och terräng. För att få överlägsen manövreringsförmåga, med följsam styrning och bibehållen klättringsförmåga, höjs det ena framhjulet enkelt med ett justeringshandtag. I den andra positionen, terrängläget, har hjulet en klättrande funktion med ökad riktningsstabilitet – perfekt för promenader ute i naturen.


Ergonomiska fördelar. Korrekt kroppshållning.

När du skjuter fram sitsen på din Veloped får du rejält med utrymme att röra dig inuti ramen. Det betyder att du kan gå närmare greppbågen vilket automatiskt ger dig en mer upprätt och ergonomiskt korrekt kroppshållning. Den U-formade och ergonomiska greppbågen ger möjlighet till flera olika greppositioner och när du sitter ner fungerar den som ryggstöd. Greppbågen justeras steglöst så att du kan ställa in den höjd som passar just dig och din längd.

Trionic Climbing Wheel

Trionic Climbing Wheel

Front wheel with climbing/suspension function.

Dual-Mode adjustability for off-road or city use.

Dual-Mode adjustability for off-road or city use.

The climbing wheel is adjustable for different conditions and terrain.

3-wheeler design for permanent ground contact.

3-wheeler design for permanent ground contact.

The Veloped’s 3-wheel design results in permanent ground contact on any uneven surface.

Detachable wheels.

Detachable wheels.

Detachable wheels with quick-releases.

Height adjustment

Height adjustment

Height adjustment through quick-release levers.

All-terrain hub brakes

All-terrain hub brakes

All-terrain hub brakes for all weather conditions.

Folding Stay

Folding Stay

2-step telescopic folding mechanism.

Exchangeable Textiles

Exchangeable Textiles

Water-repellent and exchangeable textile accessories.

Safety Reflectors

Safety Reflectors

A total of 5 reflectors for added safety when walking at night.

All-aluminium brake level

All-aluminium brake level

All-aluminium brake lever with motion and parking brake function.

6061-T6 aluminium tubing

6061-T6 aluminium tubing

Frame from oversized 6061-T6 aluminium tubing.

Ergonomic gripbar

Ergonomic gripbar

Ergonomic gripbar that doubles as a back rest.Call us to discuss your options and possibilites. We are interested in getting in contact with users, parents and physiatrists. We love to hear your feedback.


Trionic Climbing Wheel. Att ta sig över hinder.

Att ta sig över hinder som trottoarkanter, rötter och stenar är ett vanligt problem för rollatoranvändare. Om hindret är högre än 2-4 cm (beroende på hjulstorleken) måste rollatorn lyftas för att användaren ska kunna passera. Och om användaren tvingas lyfta rollatorn eller på annat sätt manövrera sig över hindret har rollatorn helt förlorat sin huvudfunktion: att ge stöd.

Trionic Veloped är försedd med Trionics patenterade klätterhjul som avsevärt förbättrar din förmåga att ta dig över olika typer av hinder när du promenerar utomhus. Genom att fördela vikten på två hjul som är förskjutna i färdriktningen delas klättermomentet upp i två steg.

Klätterförmågen ökas ytterligare genom en vinklad länkarm som omvandlar din påskjutande kraft till lyftande kraft. Det här ger Velopeden den unika förmågan att kunna klättra över 13 cm höga hinder som till exempel trottoarkanter eller stenar. För att passera ett lägre hinder, som en nedsänkt trottoarkant vid ett övergångsställe, krävs bara en bråkdel av den påskjutande kraften som krävs för ett ensamt hjul. Velopederna med 14-tumshjul tar sig över sådana hinder utan att du ens märker det.

Den rörliga länkarmen har även en fjädrande funktion. På ojämnt underlag arbetar den konstant och sväljer då ojämnheter. Fjädringen förvandlar en skogspromenad med en Veloped till ett rent nöje.

Trionic Climbing 
Wheel.

5 Veloped-Models. Different Seats, Baskets & Bags.

Trionic offers you 5 Veloped models that are equipped with different textile kits in order to suit different activities:

Click the links above in order to see the different Veloped models

 

Maximize the potential.

Veloped Trek

Packa med din Veloped Trek och ge dig ut på spännande äventyr. Du har en mängd olika alternativ att bära med dig alla dina prylar när du ger dig ut för att utforska världen. Ryggsäcken och den mångsidiga väskan till sitsen gör Veloped Trek till den perfekta följeslagaren på vandringen, campingturen och semesterresan.

Väskan som du fäster på sitsen med tryckknappar fälls enkelt framåt när du vill sitta ner och ta en paus. Den har tre separata innerfack med gott om plats för karta, kamera och andra värdesaker, samt en vattenflaska eller termos. I ytterfickan med dragkedja och i de två nätfickorna får du plats med dina småsaker och i gummisnodden på ovansidan kan du fästa en hel del annat. Väskan kan även bäras över axeln eftersom den har en avtagbar vadderad axelrem.

Ryggsäcken passar perfekt i korgen och med fullängdsdragkedjan kommer du enkelt åt det stora facket. Axelremmarna kan stoppas undan i ett separat fack. Din mobil ryms i det lilla facket med dragkedja och det finns ännu en ficka till dina hörlurar. Dessutom har väskan ett ytterfack med dragkedja och två nätfickor på utsidan som rymmer vattenflaskor.

Sitsen, korgen, ryggsäcken och väskan till sitsen är tillverkade av tålig, vattenavvisande 600D polyester med reflekterande passpoaler för ökad säkerhet när du promenerar i trafiken på kvällen.


Buy a Veloped Trek


Med Veloped Tour upplever du komfort och funktionalitet varje dag.

Veloped Tour

Med Veloped Tour upplever du komfort och funktionalitet varje dag. Den är mycket väl lämpad för att ta en promenad i parken, för shopping och för sightseeing. I den rymliga korgen får du plats med dina matvaror och att promenera hem från mataffären är ett rent nöje tack vare det klättrande framhjulet och de luftfyllda däcken.

För att du ska få bästa möjliga sittkomfort har djupet på sitsen utökats till 30 cm. Den djupare sitsen ger tillsammans med styva plastinlägg ordentligt stöd för benen.

Färgvalet är mörkt och elegant med silverränder och kontrasterande röda små detaljer. Ränderna är tillverkade av reflekterande tyg från 3M Scotchlite och ger ökad säkerhet i trafiken när du promenerar i mörkret.

Din Veloped Tour levereras med ett praktiskt regnskydd till korgen och sitsen. Regnskyddet har tvåfärgad design där du väljer silver eller svart beroende på vilken sida du vänder utåt.


Köp en Veloped Tour idag


Maximize the potential.

Veloped Sport

Veloped Sport är ditt trogna stöd när du ger dig på världens mest underskattade träningsform – att promenera. Att motionspromenera kan vara det närmaste du kommer den perfekta träningen och det är ett ypperligt sätt gå ner i vikt och komma i form.

Intensitetsnivån när du promenerar är optimal för att förbättra din hälsa samtidigt som du får en hög fettförbränning. Om ditt mål är att gå ner i vikt och förbättra din kondition i jämn takt är motionsgång ett mycket bra val. Du kan träna lite längre för varje gång och du kommer att uppleva att du du gör framsteg snabbare när du jobbar mot ett personligt mål. För att maximera dina hälso- och fettförbränningseffekter när du tränar är en puls på 55-70% av din maxpuls att rekommendera.

Veloped Sport erbjuder dig komfort, stöd och trygghet när du motionerar. Den tar upp stötar och minskar avsevärt de påfrestningar på kroppen som kan orsakas av motionsgång. Den har samma fördelar som en mountainbike har för cyklister och du kan styra kosan mot grönområden, gångstigar, elljusspår och skogen. Nu kan du helt och fullt njuta av motionsgång; du kan känna dig trygg och fri att gå vart du vill.

För att komma igång med din träning, be att få vårt gratis 12-veckorsprogram! Du kan även ladda ner ditt tränings- program, få ytterligare träningsinformation och läsa mer på www.trionic.se.


Buy a Veloped Sport


Stay in the game and do yourself a favour

Veloped Golf

Håll igång spelet och gör dig själv en tjänst genom att gå hela banan istället för att åka golfbil. Med Veloped Golf klarar du att spela alla 18 hål och får en rejäl dos motion på samma gång.

Med klätterhjulets alla fördelar – fjädringen, trehjulingsdesignen och de luftfyllda hjulen – finner sig Veloped Golf väl tillrätta på golfbanan.

Veloped Golf har två golfbagar som sitter fast på ramen. Bagarna rymmer ett helt set om 14 golfklubbor och de kan antingen stängas eller vara öppna beroende på hur du föredrar att ha dina klubbor.

I korgen kan du förvara din vattenflaska, extra kläder och mycket annat du kan behöva på fairway.


Buy a Veloped Golf


Maximize the potential.

Veloped Jakt

Veloped Jakt blir din trogna följeslagare på jakten. Med sin suveräna terrängkapacitet och det klättrande framhjulet tar du dig enkelt över rötter, grus, sten och lera på väg till passet. Fjädringen, de luftfyllda däcken och trehjulingsdesignen ger oslagbar komfort och konsekvent markkontakt.

Även om du är en van jägare kan skogen vara en stor utmaning om du lider av knäproblem, ryggvärk, försvagade leder, övervikt eller åldersrelaterade åkommor.

Många jaktområden är svårtillgängliga och du måste gå längs grusvägar och stigar för att ta dig dit. Ett riktigt ”jägarhjälpmedel” måste prestera bra i riktigt tuff terräng.

Vanliga gånghjälpmedel och rollatorer är inte gjorda för att användas på det här sättet, men det är Veloped Jakt. Gevärsväskan som du fäster på ramen skonar ryggen och på sitsen kan du slå dig ner i väntan på ditt byte.


Buy a Veloped Jakt


Mått & vikt

This product meets the requirements of the 93/42/EWG guidelines for medical products.

Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.
Trustpilot