Patent — Trionic Klätterhjul

Velopeden är försedd med Trionics unika och patenterade klätterhjul som avsevärt förbättrar din förmåga att ta  dig över olika typer av hinder när du promenerar utomhus.

Hinder överallt

Att ta sig över hinder som trottoarkanter, rötter och stenar är ett vanligt problem för rollatoranvändare. Om hindret är högre än 2-4 cm (beroende på hjulstorleken) måste rollatorn lyftas för att användaren ska kunna passera. Och om användaren tvingas lyfta rollatorn eller på annat sätt manövrera sig över hindret har rollatorn helt förlorat sin huvudfunktion: att ge stöd.


True all-terrain machine.

Klätterförmåga & Fjädring

Velopeden är utrustad med Trionics patenterade klätterhjul som avsevärt förbättrar din förmåga att ta dig över olika typer av hinder när du promenerar utomhus.

Genom att fördela vikten på två hjul som är förskjutna i färdriktningen delas klättermomentet upp i två steg. Klätterförmågen ökas ytterligare genom en vinklad länkarm som omvandlar din påskjutande kraft till lyftande kraft.

Det här ger Velopeden den unika förmågan att kunna klättra över 13 cm höga hinder som till exempel trottoarkanter eller stenar.

För att passera ett lägre hinder, som en nedsänkt trottoarkant vid ett övergångsställe, krävs bara en bråkdel av den påskjutande kraften som krävs för ett ensamt hjul.

Den rörliga länkarmen har även en fjädrande funktion. På ojämnt underlag arbetar den konstant och sväljer då ojämnheter. Fjädringen förvandlar en skogspromenad med en Veloped till ett rent nöje.Video

Titta på videon och du kommer att se hur enkelt och smidigt Velopeden tar sig över trottoarkanter och andra hinder!


True all-terrain machine.

Hjulinställning

Det klättrande framhjulet på Velopeden kan också justeras för olika förhållanden och terräng.

För att få överlägsen manövreringsförmåga, med följsam styrning och bibehållen klättringsförmåga, höjs det ena framhjulet enkelt med ett justeringshandtag.

I den andra positionen, terrängläget, har hjulet en klättrande funktion med ökad riktningsstabilitet – perfekt för promenader ute i naturen.

Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.
Kundservice