Patent — Trionic Synkronstyrning

Den nya rollatorn Trionic Walker är utrustad med en synkroniserad styrfunktion som eliminerar problemen med vinglande och snedställda framhjul (patentsökt).

Wobblande och snedställda hjul

Rollatoranvändare nämner ofta wobblande/vinglande och snedställda framhjul som ett konkret problemområde. När man går på ojämn mark med en fyrhjulig rollator förlorar ett av framhjulen förr eller senare kontakt med marken. Framhjulet börjar då wobbla/vingla kraftigt och återfår kontakt med marken i en snedvriden position. Det resulterar ofta i att rollatorn tvärstannar och då finns det en uppenbar risk att användaren snubblar och faller.


True all-terrain machine.

Trionic Syncro

Trionic Walker är utrustad med en synkroniserad styrfunktion som eliminerar problemen med vinglande och snedställda framhjul (patentsökt).

Genom att sammanlänka de svängbara framhjulen med en kuggrem styr de tillsammans.

Om ett av framhjulen plötsligt tappar kontakten med marken kommer det andra hjulet fortfarande hålla det i önskad gångriktning.

Det större kuggremshjulet i mitten gör att du kommer att uppleva samma typ av styrning – Ackermannprincipen – som finns i din bil. När du svänger kan det inre framhjulet vrida sig lite mer än det yttre framhjulet.

Tack vare den smarta designen påverkas inte styrfunktionen i Trionic Syncro Steering när du fäller ihop eller ut din rollator.Video

Titta på videon för att se hur Trionics Synkronstyrning fungerar!Video

Den här videon visar hur mjukt och fint Trionic Walker rullar på kullersten, i jämförelse med en konventionell rollators skakiga och obekväma gång!

Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.
Kundservice