Walker Rollator — Egenskaper & Funktioner

The Wheel Size Matters

Luftdäck*. Oslagbar Komfort.

Konventionella rollatorer har stenhårda massivdäck som erbjuder hemskt dålig komfort när du går på kullersten, grus och ojämn mark. Användandet av en konventionell rollator förorsakar ofta svåra smärtor i lederna eftersom rollatorn skakar/vibrerar på ojämnt underlag.

Walker 12er och Walker 14er är utrustade med luftfyllda däck som ger dig en mjukare gång och oslagbar komfort. Eftersom de inte orsakar vibrationer, som hårda massivdäck gör, undviker du onödiga smärtor i både händer, armbågar och axlar.

*Walker 9er har PU-däck "SuperSoft".

Mer om luftdäcken »

Foldable Frame for Narrow Passages

Synkronstyrning. Inga Wobblande Hjul.

Rollatoranvändare nämner ofta vinglande/wobblande och snedställda framhjul som ett konkret problemområde. När man går på ojämn mark med en fyrhjulig rollator förlorar ett av framhjulen förr eller senare kontakt med marken. Framhjulet börjar då vingla/wobbla kraftigt och återfår kontakt med marken i en snedvriden position. Det resulterar ofta i att rollatorn tvärstannar och då finns det en uppenbar risk att användaren snubblar och faller.

Den nya Trionic Walker har en speciell synkronstyrning som helt eliminerar problemen med fladdrande och snedställda framhjul (patentsökt).

Video »

The Wheel Size Matters

Stora Hjul. Prestanda är Allt.

En rollators köregenskaper är helt beroende av storleken på hjulen. Ju större hjul desto lättare är det att ta sig över hinder och ojämn mark. Även körkomforten ökar med hjulstorleken. Det är helt enkelt så att ett större hjul presterar bättre än ett litet, särskilt utomhus.

Walkermodellerna har 9"/23 cm, 12"/31 cm och 14"/36 cm stora fram- och bakhjul.

I jämförelse med konventionella rollatorer med 8"/20 cm små hjul, klarar Walker tack vare sina större hjul trottoarkanter, kullersten, grus och ojämn mark både enklare och med högre komfort.

Varför stora hjul? »


Fullt Justerbar. Perfekt Ergonomi.

För att ge dig bästa möjliga ergonomi kan handtagen höjdjusteras helt steglöst, och de kan också vridas utåt/inåt. Du kan till och med ställa in greppvinkeln för att hitta din optimala handposition.

I jämförelse med andra rollatorer är sitsen placerad längre fram, allt för att ge dig större benutrymme när du promenerar. Eftersom du då kan gå närmare rollatorn, får du automatiskt en bättre och mer upprätt kroppshållning.

Fler ergonomiska fördelar »

Slide the seat forward

Detachable wheels

Snabb Ihopfällning.
Enkel Förvaring.

Genom att dra handtaget på sitsen uppåt fäller du snabbt och enkelt ihop din Walker.

Den står för sig själv även i hopfällt läge och tack vare den X-formade hopfällningsfunktionen blir den väldigt kompakt.

Ihopfällning »

All Terrain Brakes

All-Terrain Bromsar. Säkerheten Först.

Tack vare Trionics ATB navbromssystem kan du alltid lita på att bromsarna fungerar optimalt, oavsett om du går i strålande sol, hällande regn eller djup snö. Bromsarna är fullt skyddade mot smuts, vatten och snö.

Optimal säkerhet »

Trionic Brake Level

Trionic Bromshandtag. Ingen Plast.

Trionics bromshandtag i helaluminium ger dig en solid kvalitetskänsla. Du låser parkeringsbromsen på ett enkelt sätt, och parkeringshandtaget erbjuder dig tre olika sätt att låsa parkeringsbromsen.

Färd- & parkeringsbroms »


Sits & Korg. Vattenavvisande & Slitstarka.

Sitsen och korgen är båda tillverkade av slitstark och vattenavvisande 600D polyesterväv.

I jämförelse med andra rollatorer är sitsen placerad lite längre fram, vilket ger dig större plats för benen när du promenerar.

Den rymliga korgen har en dragkedjeficka för mindre värdesaker, och ett 360° reflektorband som gör att du syns bra i kvällsmörkret.

Mer om textilkitet »

Trionic Brake Level

Detachable wheels

Avtagbara Hjul.
Enkel Transport.

Alla Walkers har avtagbara hjul med snabbkopplingar.

Du kan enkelt och snabbt ta av hjulen för att minska transportvikten och måtten.

Video »

Detachable wheels

Ergon GP1 Handtag.
Perfekta för Dina Händer.

Ergon GP1-handtagen ger dig ett mycket komfortabelt grepp. De är ergonomiska och fördelar trycket på ett bra sätt.

Handtagsvinkeln är inställbar, och handtagen erbjuds i storlekarna S & L.

Designvinnande handtag »

Enjoy the Outdoors

Mjuka Köregenskaper.
Snäll mot Dina Leder.

Tack vare synkronstyrningen, luftdäcken* och de större hjulen ger Walker 12er dig mjuka och skonsamma köregenskaper, så att du undviker onödiga smärtor i handleder, armbågar och axlar. * Walker 12er/14er.

Lär dig mer »


Nya 2017-modeller av Walker 12er & 14er

För 2017 har Trionic utvecklat ny modeller av Walker 12er och Walker 14er, med ännu fler unika egenskaper. Den nya Walker 12er är 0,5 kg lättare och Walker 14er är 0,8 kg lättare.

Upgrade your grips

Trionic Flex.
Bättre Prestanda.

En konventionell 4-hjulig rollator fungerar dåligt på ojämn mark, då ett av de fyra hjulen förlorar sin kontakt med underlaget. Den nya lösningen "Trionic Flex" ger Walker 12er och Walker 14er en viss torsionsflexibilitet, vilket gör att alla 4 hjulen behåller sin kontakt med marken.

Alla 2017 års produktnyheter »

Upgrade your grips

100% Rostfritt.
Äkta Utomhuskvalitet.

Sen flera år tillbaka använder Trionic skruvar, muttrar, brickor, axlar och smådelar i rostfritt stål. De nya Walker 12er och Walker 14er har också kullager och snabbkopplingsaxlar i rostfritt.

Alla 2017 års produktnyheter »

Upgrade your grips

Trionic Primera Däck.
Lättare, Bekvämare, Snabbare.

Punkteringsskydd, "skin walls", reflekterande loggor och en stomme i en högkvalitativ 60 TPI-väv som gör däcket lätt och starkt. Det nya Primera-däcket på Walker 12er och Walker 14er ger Dig lägre vikt, högre komfort och en mjukare gång.

Alla 2017 års produktnyheter »


Optimera Din Walker

Vi är alla olika och vi har olika önskemål och behov. När du beställer kan du välja mellan olika däck*, slangar* och handtag för att anpassa din Walker utifrån dina behov och preferenser. *Walker 12er/14er.

Upgrade your grips

Handtagsval.
Passar som Handsken.

Optimera din ”cockpit” genom olika handtagsval. Ergon-handtagen finns i två olika material, gummi och BioKork, och i två storlekar, S och L.

Handtagsval »

Upgrade the tires

Däcksval 12"/14".
Däck efter Terräng.

Du kan välja mellan olika däck, som passar olika underlag och terräng, allt beroende på var du kommer att använda din Walker 12er/14er.

Däcksval »

Upgrade the tires

Slangval 12"/14".
Luftfjädring.

En luftslang ger dig en enkel men effektiv fjädring. Du kan välja mellan två olika slangar, av märkena CST eller Schwalbe.

Slangval »

Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.
Kundservice